Datacase Ekspertviden Om #DataForBusiness

Data er grøn energi i fremtidens vækstmotor

Data er grøn energi i fremtidens vækstmotor

 

Det er indlysende, hvorfor energibranchen er glade for data. Data skaber værdi i både Asset Management, drift af el-net,intelligent styring af energiforbrug, bedre planlægning og reduktion af serviceomkostninger – og naturligvis øget loyalitet hos slutbrugere. Det er bare at komme i gang.

Flere og flere i energibranchen oplever hvordan data, som allerede eksisterer kan skabe grobund for nye produkter og bedre service.

 

Flere og flere vil ombord på data-toget

En af DataForBusiness partnerne Mjølner informatics ser en tydelig tendens i branchen, der viser at de fleste virksomheder ønsker at stige ombord på data-toget, men at mange af dem ikke helt ved hvordan. Samtidig ønsker virksomhederne ofte, at synliggøre værdien af rejsen før de køber billetten, hvilket vi naturligvis forstår.
“Derfor går vi altid ind i en dialog med åbent sind, hvor vi sammen med virksomhederne ser på hvilke forretningsmæssige udfordringer de står overfor. Efter et nøjere studie tegner der sig som regel nogle åbenlyse muligheder for, at skabe værdi vha. en pro-aktiv og databaseret tilgang til udfordringerne.” Fortæller Mjølners Business Development Manager, Martin Schumann.

 

Realtime-analyse reducerer spild

“Et nærliggende eksempel er vores arbejde på et Proof of Concept sammen med Carlsberg. Her viste vi, hvordan

 Carlsberg ved hjælp af realtidsdata i form af temperaturmålinger, kunne reducere et

forholdsvis stort spild af fadøl i Parken”.

Den 20. juni står Mjølner Informatics Senior UX ekspert Mikkel Messer på scenen til DataForBusiness Summit i Industriens Hus og fortæller om hvordan innovative løsninger kreeres via analyse af kunderejsen.

Læs mere om det, og tilmeld dig her

 

 

 

 DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst her

Leave your thought here

*Note: Your email will be kept secret and not be published