Datacase IoT Om #DataForBusiness

Vi er født digitale

Vi er født digitale
DataForBusiness brugercase:

 

Hos Indesmatech har man smidt hele IT-infrastrukturen i skyen –  det har gjort det nemt at komme i luften som nyt firma

Af Ernst Poulsen

 

Hos IT virksomheden Indesmatech har man smidt hele IT-infrastrukturen i skyen. Det har gjort det nemt at komme i luften som nyt firma.
”Det var egentlig ret nemt at komme i luften, rent IT-mæssigt. Vi er født digitale, har intet papirarkiv og ingen servere der skal driftes,” fortæller direktør Rune Domsten fra Indesmatech.

Det lille firma har to hovedaktiviteter. Dels repræsenterer firmaet en stribe chip-producenter, hvor Intel er den mest kendte. Dels fungerer firmaet som konsulenthus, der hjælper virksomheder og offentlige organisationer med at udvikle og sammensætte avancerede IT-løsninger – især inden for Internet-of-Things (IOT)-området.

Firmaets egen drift er baseret på de cloud-løsninger, der er blevet hyldevarer inden for de sidste par år.

”Vi har næsten alle vore løsninger liggende i skyen i en kombination af OneDrive og Dropbox. Når vi fx skal registrere et produkt, som går ud af huset, så foregår det som regel bare ved, at vi scanner kassen med mobilen, og lægger oplysningerne op i Dropbox. Så kan alle tilgå de ting de har brug for, uanset hvor de sidder og uanset om de sidder med en mobil, tablet eller pc,” siger Rune Domsten.

Firmaets havde oprindeligt sin egen hjemmesideløsning, men da firmaet ikke har egne webdesignere, har man skiftet til en standard-skabelon i WordPress, som en gut i England tager sig af.

”Vores regnskaber ligger også i skyen. Vi scanner bare kvitteringerne ind på mobilen, og lægger dem op. Når vores almindelige IT-drift er så gennemdigitaliseret, skyldes det nok også, at firmaet kun er fire år gammelt, og derfor ikke skal trække på gamle løsninger,” forklarer Rune Domsten.

 

Trækker på netværk af specialviden
70 % af Indesmatechs indtægter kommer fra salg af chips fra de firmaer Indesmatech repræsenterer. De resterende 30 % henter firmaet ved at sælge rådgivning i at udvikle nye IOT-løsninger. Men rådgivningen understøtter samtidigt salget af chips og censorer, fordi det ofte er en forudsætning, at kommuner eller firmaer får hjælp til at udvikle nye forretningsområder og nye tekniske løsninger.

Indesmatech er indtil videre et lille firma, der blot har fem ansatte. Alligevel formår man at være med i ret store projekter, som tillige er ret avancerede.

”Vi hjælper vore kunder med at udvikle avancerede løsninger, som kræver en masse superspecialister. Vi kan selvfølgelig ikke have så mange eksperter i huset, når vi kun er fem ansatte. I stedet arbejder vi sammen med en stribe partnervirksomheder, der er eksperter inden for hver deres område.”

”Det kan være firmaer som Grazper, der har nogle af de dygtigste eksperter inden for kunstig intelligens. Eller firmaer som er eksperter i at etablere radio-netværk, som kan bruges til IOT-løsninger,” forklarer Rune Domsten.

I det hele taget er hele IOT-området et vækstområde.

”Vi oplever en stor interesse fra kommunal side, fordi de kan bruge IOT til at drive tingene mere rationelt. Hvis de fx kan holde øje med fyldning af skraldespande eller rottefælder, behøver de kun tømme skraldet eller tilse en fælde, når der er behov for det. Det giver mulighed for store besparelser.”

”I Ballerup arbejder de med at bruge kunstig intelligens i overvågningskameraer. Så behøver man ikke sende store billedfiler afsted, men kan nøjes med at sende en tekst-besked. Det gør det også nemmere for dem at overholde de nye privatlivsregler fra EU,” fortæller Rune Domsten.

 

Udfordringen: Manglende datasammenhæng
Da alle Indesmatechs kunder og samarbejdspartnere er arbejder inden for IT/Tech-branchen, ligger der en klar forventning om, at data blot er noget, man kan hente i skyen.

Alligevel er der også barrierer i branchen, som gør at det er svært at skalere løsningerne.

”Der hvor de fleste i branchen er udfordret er, at når løsningerne spænder over forskellige nye teknologier, så er der meget få total-leverandører. Det betyder, at man stadig må stykke dataene sammen fra de forskellige firmaer, der leverer hhv. censorer, netværk eller cloud-løsninger,” forklarer Rune Domsten.

I de kommende år vil Rune Domsten og hans kollegaer arbejde på at skalere virksomheden. Det skal i første omgang ske ved en ekspansion uden for Danmark. Indtil videre har man fået repræsentation op at stå i Sverige, Norge og Finland – mens næste skridt formodentlig bliver England og Irland.

 


 


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst her

Leave your thought here

*Note: Your email will be kept secret and not be published